dr Jasmina Knežević

dr Jasmina Knežević

dr Jasmina Knežević

Dr Jasmina Knežević, direktor i suosnivač Bel Medica, započela je svoju profesionalnu karijeru kao pedijatar u Dečjoj bolnici za plućne bolesti u Beogradu. Zajedno sa svojim suprugom Milanom Kneževićem, filmskim rediteljem, osnovala je Bel Medic 1995. godine.

Tokom godina, Bel Medic je od male ordinacije sa troje zaposlenih postao vodeća privatna bolnica u Srbiji. Danas u njoj radi 340 stalno zaposlenih lekara, 400 eminentnih lekara konsultanata, a leči se više od 230.000 pacijenata.

Bel Medic je tokom 22 godine postojanja dobio veliki broj nagrada, među kojima se izdvaja prestižna evropska nagrada „European Business Awards“ za 2015/2016. godinu u kategoriji „Odnos prema klijentu“.

Ova nagrada potvrda je filozofije dr Knežević da pacijent i njegovo zadovoljstvo moraju biti na prvom mestu, kao i njenog uspeha da u našoj zemlji stvori inovativni model lečenja, koji povezuje savremenu medicinu i vrhunsku uslugu.

Bel Medic je već treći put dobitnik prestižne nagrade „Najbolje iz Srbije“ u kategoriji „Uslužna preduzeća – mala i srednja“, koju dodeljuju Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Entuzijazam, energija i posvećenost dr Knežević razvoju ne samo Bel Medica već i privatnog zdravstva Srbije rezultirali su priznanjima među kojima se izdvajaju nagrada „Planeta Biznis“ za preduzetnika godine koju su dodelili magazin „Ekonometar“ i „Biznis“ (2014), te međunarodna nagrada IWEC 2014, koja se dodeljuje najuspešnijim poslovnim ženama sveta.

Iste godine joj Američka privredna komora u Srbiji dodeljuje nagradu „Žena lider promena“, a 2016. joj je uručeno i priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ u kategoriji za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnog Evropi.

Bila je Ambasador ženskog preduzetništva Srbije 2011. i Mentorka ženskog preduzetništva Srbije 2012. (projekti EU).

Počasni je član Upravnog odbora Bel hospisa, član je Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera (SAM), član Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i član Etičkog odbora Asocijacije privatnih

zdravstvenih ustanova, kao i član Upravnog odbora Udruženja poslovnih žena i predsednica Nadzornog odbora Udruženja poslovnih žena.

Pored ovoga, član je mnogih stručnih i biznis udruženja, preko kojih vrši značajan uticaj na poboljšanje poslovnog okruženja u Srbiji.